OriginalYogurt-e1375855236533

Jako me obradovala draga Nataša sa stranice Kolaci.biz kad mi se javila i predala štafetu za igru Ajme, koliko nas je, u kojoj sam postala domaćica za ožujak 2015. U veljači su se kod domaćice Nataše pripremali razni recepti na temu mjeseca – KEKS. Mogu samo pomisliti koliko joj je recepata pristiglo u njen inbox, jer keks je jedna od namirnica koja se može koristiti za mnoštvo recepata – slanih ili slatkih.

Koje recepte je Nataša izabrala kao najbolje možete pogledati u njenim rezultatima.

Moram priznati da sam dosta dugo razmišljala koju namirnicu odabrati za namirnicu mjeseca i dugo sam dvojila između maslaca i jogurta. Iako mi je maslac nekako draža namirnica (ako to mogu uopće na taj način reći) općenito u kuhinji, smatram da nisam pogriješila s izborom jogurta jer vjerujem da ću naići na razne kreativne recepte koji uključuju jogurt.

Dakle, namirnica mjeseca je jogurt (bez obzira da li je čvrsti ili tekući). Govorim o “običnom” jogurtu, nikakvom voćnom, zaslađenom i sl. Zanima me za što sve koristite jogurt. Meni trenutno onako iz glave padaju na pamet razni recepti: za pripremu domaćeg voćnog jogurta, jogurt pite (slane ili slatke), u razna dizana tijesta, kao baza za smoothie bilo kakve vrste (povrtni ili voćni), kao dodatak umacima…

Drage kolegice blogerice i kolege blogeri, pozivam vas sve na sudjelovanje u ovoj slatkoj igri! Možete slati neke Vaše već postojeće recepte, a možete se i malo zaigrati pa pokušati napraviti i nešto novo i kreativno. Svoje recepte (ili samo slike recepata zajedno s linkom do recepta) možete mi slati do 31.03.2015. na mail thehobbycook@slatkirecepti.com ili u inbox na mojoj Facebook stranici.

Radujem se svim Vašim receptima i kreacijama!

Ivana

 

P.S. Slika naslovnice je preuzeta sa: http://yogeez-yogourt.com/wp-content/uploads/2013/08/OriginalYogurt-e1375855236533.jpg


Kategorije: Preporučeno
 • Ana

  Zar jogurt već nije bio tema?

  • Anonimno

   Moguće da je već bio tema, budući da igrica traje već nekoliko godina.. Ali ove godine još nije, a meni se činilo kao zgodna ideja 🙂

   • Jogurt je već bio tema, prošle godine. ​Domaćica je bila M’s Bakery. Pravila igrice su da se teme ne ponavljaju. Ima toliko raznih namirnica da doista ne vidim smisao u ponavljanju teme, pogotovo ne u tako kratkom vremenskom razmaku. ​Ovdje možeš vidjeti popis svih dosadašnjih tema po godinama i mjesecima, kao i otići na postove u kojima su objavljeni svi radovi na zadane teme.

    • Anonimno

     Draga Tadeja, pravila igrice nisu kako ste naveli. Kao što sam vidjela na pravilima prije nego sam objavila ovaj post, namirnice su se i prije već ponavljale i, iskreno, ne vidim problem u ponavljanju namirnice (u razmaku od jedne godine), budući da vjerojatno imam pratitelja svoje stranice koji ne prate M’s Bakery, kao što zasigurno ima pratitelja M’s Bakery koji ne prate mene.

     • Nisu se ponavljale, postojale su samo šire i uže verzije teme, poput orašasti plodovi ili isključivo pinjoli, ali nisu se doslovno ponavljale.I doista takvo što ne piše izričito u pravilima, ali je bilo općeprihvaćeno i dosad su se blogeri vodili time da temu ne ponavljaju. Pratitelji nemaju nikakve veze s izborom namirinice, ne kuhaju oni, nego blogeri. Ako vas veseli unutar godine dana ponavljati temu, na koju su blogeri već odgovorili svojim radovima, što znači da će se i radovi ponavljati, nitko vas u tome neće spriječiti, ali nije interesantno.

     • Anonimno

      Pogledajte još jednom. Samo kad sam letimično prošla kroz linkove, uočila sam 2 puta nar i 2 puta kvasac, bez ikakvih varijacija na temu koju spominjete. Pratitelji-blogeri -> na to sam mislila.

     • Točno, nar je ponovljen unutar dvije i pol godine, za kvasac nisam uspjela uočiti, no jogurt je ponavljanje unutar manje od godinu dana. Meni to baš nema smisla, ali usprkos tome želim uspješan krug igrice i mnoštvo dobrih recepata i zabave. 😀

 • Nataša Pralica

  Nisam sigurna da li je jogurt bio, ali mi se veoma sviđa zadana namirnica 🙂 Vjerujem da će biti odličnih recepata 🙂

 • Pingback: Ajme koliko nas je! Rezultati za veljaču, tema: keks()

 • Odlična tema i čestitam ti na ulozi domaćice

  • Anonimno

   Hvalaa! 🙂

 • Pingback: Šarlota sa jagodama lagana i osježavajuća()

Zanimljivosti

Ajme koliko nas je!...

Objavljeno tra. - 1 - 2015

2 komentara

Ajme, koliko nas je!...

Objavljeno ožu. - 1 - 2015

12 komentara

Sve koristi jestivog ulja

Objavljeno kol. - 10 - 2013

0 Komentara

Dekorirati torte možete i...

Objavljeno ožu. - 19 - 2013

2 komentara

Što se sve može...

Objavljeno pro. - 5 - 2012

2 komentara

Praktični savjeti u slastičarstvu

Objavljeno lis. - 8 - 2012

1 Komentar

Versatile Blogger Award

Objavljeno ruj. - 14 - 2012

3 komentara

Smoothies – osvježavajući i...

Objavljeno kol. - 29 - 2012

12 komentaraViše zanimljivosti...